RAMP 10

by Keivan Kechmiri okt 29, 2010, 11:22

Igår var vi på årets final av RAMP. RAMP är en mötesplats för framtidens företag där de presenteras för marknaden, en tillställning där modiga och innovativa entreprenörer och framstående affärsidéer står i fokus.

Igår var vi på årets final av RAMP. RAMP är en mötesplats för framtidens företag där de presenteras för marknaden, en tillställning där modiga och innovativa entreprenörer och framstående affärsidéer står i fokus. RAMP blir en språngbräda ut på marknaden för många av de deltagande företagen. Syftet med RAMP är att inspirera, informera, imponera och locka till investeringar.

Gårdagens tillställning hade över 600 besökare och var mycket trevlig! Årets RAMP hade Idol-tema vilket innebar att RAMP-teamet tidigare under året gett sig ut på auditionturné runt om i Värmland för att finna de bästa entreprenörerna i länet! I sann Idol-anda fanns såklart även en stenhård jury på plats för att bedöma företagen och deras affärsidéer.

Igår gick alltså finalen av stapeln och fyra finalister var med och tävlade om den åtråvärda första platsen i RAMP 10. Att det var Idol-tema märkte vi av direkt när vi steg in i huvudentrén på Karlstads Universitet, där RAMP hölls. Röda mattan var utrullad, fotografer och TV-team var på plats.... ja, till och med de skrikande Idol-fansen var där och gav alla gäster ett högljutt välkomnande! Själva finalen hölls inne i Aula Magna och för första gången i RAMPs historia fick även publiken vara med och rösta på vilket av företagen som skulle ta hem segern.I sann Idol-anda som sagt... :)

Här kommer några bilder från eventet:



Vi på MusicPartner var såklart på plats med en monter där vi levererade bakgrundsmusik till eventets för- och eftermingel.








Vinnare i RAMP 10 blev Shakir Al-Mohammadawi. Shakir kommer ursprungligen från Irak och tvingades fly landet pga sitt engagemang för mänskliga rättigheter. Han affärsidé är att göra Kristinehamn till "chokladens huvudstad i Värmland" genom att flytta sin redan existerande chokladfabrik från Bagdad. Han planerar nu att producera choklad för både den svenska och internationella marknaden, där han redan har kunder och många kontakter.

Caroline Franzén, MusicPartner