Thank god it's Friday - Fredagen den 13:e

by User Not Found nov 13, 2015, 11:42

3 gånger per år infaller fredagen den 13:e idag är den sista för i år och jag brukar ha otur dom andra dagarna så lite av en drömdag idag. Sångaren Sam Smith menar att hans musik är som hans dagbok.

3 gånger per år infaller fredagen den 13:e idag är den sista för i år och jag brukar ha otur dom andra dagarna så lite av en drömdag idag. Sångaren Sam Smith menar att hans musik är som hans dagbok. Klok man. Musik skapar känslor och kan användas för att komma ihåg speciella händelser. Tidigare var ett trasslande kassettband bland det värsta jag kunde råka ut för. Inte spelade man in kopior så det var kört. Eller vinyl. Spelade på ett ställe som hade för stark belysning över Dj grammofonerna att mina två första pålagda vinyler smälte och blev ospelbara. Jo visst minns jag att det var hetaste…låtarna just då.
Bee Gees - Nightfever och Gloria Gaynor – I Will Survive.

I mitt jobb som musikkoordinator har jag redan mentalt firat jul eftersom jag redan i oktober lyssnade igenom tusentals jullåtar inför årets högtid. Igår blev det ännu värre när jag serverades min lunch av en tomtenisse på min restaurang.

Kändes som mellandagarna…och jag har inte ens hunnit köpa några julklappar! Däremot lyssnat på en ny svensk jullåt som jag tror kommer att bli en klassiker; Josef Johansson - Julkort Från Vårby Gård.

Notiser:

  • Strömstedts tolkning av Ace of Base låten Happy Nation "Lyckolandet" i Så mycket bättre förra helgen skapade enorm reaktion i bland annat sociala medier. I sin översättning riktade han en känga till Sverigedemokraterna och den svenska högerextremismen.  I tisdags meddelade Dagens Nyheter att det totalt kommit in ett 40-tal anmälningar mot låten riktade mot Sveriges Radio respektive Tv4.
  • Mer i den pågående flyktingströmmen. Axwell / Ingrosso nya singel…spår This Time är jättebra och duon skänker intäkter från This Time till FN:s flyktingorgan UNHCR.
  • Brittiska sångmiraklet Sam Smith (Stay With Me) näthatas varje dag för han är homosexuell. "Min musik är min dagbok. Jag får ut sorg och personliga känslor den vägen" Nästa platta blir än mer personlig än den första, säger Sam Smith som gjort den nya Bondlåten The Writings on the Wall
  • Soulmate heter Linus Svennings nya låt och är bland det bättre jag hört i veckan. Trots två succéer i Melodifestivalen (2014, Bröder & 2015, Forever Starts Today) och ett fullspäckat schema mådde Linus inte bra.
    - Jag har tillbringat hela sommaren i USA på rehab, hittat ro i mig själv och även mitt nya sound, säger Linus om låten.
  • Ett av decenniets absolut största band, Coldplay, gick imorse ut med nyheten om att de släpper sitt sjunde studioalbum A Head Full Of Dreams den 4 december. I samband med detta släppte de första låten Adventure Of A Lifetime som är så bra med sina influenser av Elektroniska inslag som Kygo gjorde stort, att där har vi en hit.

Veckans nya bästisar:
99 Souls Feat. Desitiny's Child - The Girl Is Mine
Coldplay - Adventure Of A Lifetime
Seinabo Sey - Easy
Linus Svenning - Soulmate
Alesso ft. Ryan -  Tedder Scars
Kstewart - Ain't Nobody
Afterklaps - We’re Rollin
The Lab Wizard- I Only Want You (Moto Blanco radio edit)

Önskar en riktig god jul…nä men en härlig helg!

Charlie Carlsson

Musikkoordinator/MusicPartner

Musiken finns i våra olika musikkanaler på Spotify Enterprise, beställ din kanal via MusicPartner
Kontakta; Christian van Oostrum 054-054-29 39 44